Zrinka Posavec u Bogovićevoj uživo otpjevala 'Počivaj o moj Neven'

Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, etnomuzikologinja, dirigentica, producentica i pjesnikinja. Otkad se u petoj godini počela baviti folklorom u rodnom Đakovu više se nije rastajala od glazbe i plesa koji su stalno prisutni u njezinom životu.
Narodna glazba je živa stvar, ona putuje da mi to niti ne znamo, ulazi u mnoge prostore i ponekad tamo ostaje zadržana snagom duha, mijenja se i preoblikuje u nešto drugačije, svatko joj daruje jedan dio sebe i ona postaje sve dublja i jača. Vrlo brzo sam shvatila da me oduševljavju izvorni pjevači koji ne pjevaju uvijek baš tonski i ritmički točno, ali kada pjevaju, energetski se prostor mijenja i ja doslovno treperim. To me je još od malena žestoko privlačilo. S obzirom da sevdah također spada u tradicijsku glazbu, put je bio nekako i logičan, ističe Zrinka Posavec na svome Facebook profilu.

U našem studiju u Bogovićevoj ulici kolegica Zlata Muck Sušec ugostila je Zrinku i saznala što sve planira u skoroj budućnosti. Za kraj je pjevačica otpjevala pjesmu 'Počivaj o moj Neven':