Na kavi s pitonom!

Prvi je to kafić u Europi gdje ispijajući osvježavajući napitak možete ne samo upoznati, nego i dotaknuti, uzeti u ruke, pa čak i pogladiti stalne stanovnike zoološkog vrta, pristigle izravno iz krletke ili terarija.

Osobni kontakt tu čeka barem sedamdeset životinja, među kojima primjerice: veliki gmaz, srednji gušter, kornjača, domaći zamorčić znan i kao morsko prase, hrčak, zec, jež, ptice, ribe... i osam domaćih cica-maca.

Primaran je cilj Zoo-Caféa približiti ljude svijetu životinja. A da ih ljudi ne bi nehotice ozlijedili usljed nevješta rukovanja, uzbuđenja, pa i straha u nekim slučajevima, budno motre njihovi timaritelji.

Reka Karalyos, v.d. upraviteljice Zoo-Caféa u Budimpešti smatra da je to izvrstan način za opuštanje i odmor od dnevnog stresa, te otvara put ka lakšem komunicranju i s ljudima iz okoline koju ponekad ne doživljavamo previše prijateljski.

Pogledajte odmah reportažu kolegice Monike Kiss iz Duna TV, a cijelu prošlu emisiju Alpe Dunav Jadran možete vidjeti iznimno u još jednoj reprizi  na HTV4 17. travnja – na Uskrsni ponedjeljak, nakon podnevnog Dnevnika.