Prince Harry otkrio da se nije mogao suočiti s majčinom smrću

Britanski princ Harry otkrio je kako se nije mogao suočiti sa smrću majke princeze Diane te konačno nakon dugotrajnog razdoblja nemira potražio savjete. Tridesetdvogodišnji brat princa Williama rekao je za Daily Telegraph da je proživio gotovo dva desetljeća "ne misleći" o majčinoj smrti.

Diana, princeza od Walesa, poginula je  u automobilskoj nesreći s Dodijem al Fayedom u Parizu 1997. dok su ih lovili paparazzi na motorkotačima. Harry je u to doba bio 12-godišnji dječak.

Harry je rekao listu da nije prošao razdoblje žalovanja sve do kasnih dvadesetih: "Moj način suočavanja s tim bio je guranje glave u pijesak i odbijanje da ikad pomisilim na nju, jer - što bi mi to pomoglo?" On je kazao da je prigušio osjećaje nakon Dijanine smrti koja je "dosta ozbiljno utjecala ne samo na moj osobni život nego i na posao".

Princ je priznao da je pomoć potražio nakon što mu je brat William rekao: "Gle, ti se stvarno moraš suočiti s tim. Nije normalno da misliš kako te ništa nije pogodilo". Harry je otkrio da je konačno potražio savjet nakon razdoblja kako je sam rekao "totalnog kaosa".

Harry, brat William i njegova supruga Kate vode kampanju za mentalno zdravlje 'Heads Together'.