Uskrsni ručak s bajkerima Dalmacije

Motoklubovi od Zadra do Konavala organizirali su humanitarnu akciju "Uskrsni ručak s bajkerima Dalmacije" te na splitskoj ribarnici skuhali i podijelili 1000 porcija rižota s lignjama. Još jednom bajkeri su pokazali da imaju veliko srce i da su uvijek spremni pomoći.

Sve je počelo cjelodnevnim čišćenjem čak 130 kilograma liganja i 60 kilograma povrća. Za ovaj divovski rižoto potrošeno je i 70 kilograma riže. Rižoto se, unatoč jakoj kiši, spremao na splitskoj ribarnici - i to u dvije pokretne vojne kuhinje."Na ideju smo došli sitili smo se ljudi koji nemaju s kime podjeliti Uskršnji ručak - to je zapravo moto i ideja, kaže Denis Gospodnetić iz motokluba "Vuk samotnjak".

Organizatorima iz Moto kluba "Vuk Samotnjak" i ostalih dalmatinskih motoklubova u pomoć su priskočili i pravi kuhari.  Robert Predrag Žmire objašnjava: Mi smo dali ruke čisto profesionalno, ja ne bih rekao da je ovo samo za potrebite već one koji danas slave Uskrs , pogotovo jer znamo kako je danas jako teško živjeti.

Bajkeri velikog srca pokazali su i da su vrlo dobri pomoćni kuhari, ništa im nije bilo teško. A kako bi  rižoto "bolje legao", uz obrok su dijelili i čašu vina.