Dubrovačka ekipa razveseljava nas svakog jutra

U svih 25 godina emisije svojim su nas javljanjima uživo i temama uvijek razveseljavale naše ekipe u HRT centrima diljem Hrvatske. Među njima je i naša dubrovačka ekipa. Kako su izgledala sva ta javljanja kroz godine i kako se za njih pripremaju u Dubrovniku pogledajte u prilogu Ivane Brailo Drnas.

Dubrovačke minute emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' kroz godine su bile ispunjene najrazličitijim temama. Budući da izravan prijenos nije bio moguć s gotovo svih lokacija, kao danas, nije bila rijetkost da sugovornici jednostavno dovezu temu javljanja pred vrata televizije. Danas su mogućnosti za javljanja uživo brojne. Od otoka, Dubrovačkog primorja do Konavala, pa čak i na sredini Malostonskog zaljeva. Ponekad je potrebno potpuno apsorbirati priču, da bi je gledateljima lakše prenijeli.

Dubrovnik pršti lijepim i ugodnim temama, no znaju dubrovački reporteri zasukati rukave i uzeti mikrofon kad se pojave nepogode, poput požara koji je prije godinu i pol opustošio Pelješac i Korčulu. Da bi gledatelji uz jutarnju kavu mogli pratiti vijesti s krajnjeg juga, ali i da bi se reporteri mogli lakše opustiti pred kamerom, vrijedna dubrovačka ekipa brine se da sve štima - čak i ako nisu jutarnje ptičice.

Oprema je spremna, sugovornice stižu na Stradun i javljanje može početi. Nove su teme u pripremi. Već se navijaju budilice za iduće uključenje.