Udruga Pobjede u borbi za svaki pasji život

U Hrvatskoj je i dalje na snazi Zakon prema kojemu azili, nakon 60 dana, imaju pravo uspavati životinje. Od 29 azila, samo se 6 ne drži slova zakona. Riječ je o tzv. no kill skloništima. Jedno je od njih i azil Udruge Pobjede u Osijeku.

Osječki azil jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji ne usmrćuje životinje, nego se o njima brine sve dok ne pronađu novu obitelj.

Surađujemo s brojnim školama, vrtićima, dolaze nam posjetitelji, od 180 pasa u azilu svi se prošeću i u subotu i u nedjelju koliko posjetitelja nam dođe, tako da evo, nije to samo zbrinjavanje napuštenih životinja, nego jedna šira, pozitivna lokalna priča, ističe Hrvoje Harač.
Koja bi mogla dobiti sretan završetak na državnoj razini. Jer uskoro bi na izglasavanje trebao i prijedlog novog zakona.

U novom Zakonu o zaštiti životinja biti ukinuta znači ta stavka da se usmrćuju, znači, nakon 60 dana, dakle da su svi azili 'no kill' azili i da ćemo time zapravo doći na jednu višu civilizacijsku razinu, objašnjava Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu.

Udruga Pobjede do sada je u Osijeku uspjela zabraniti držanje psa na lancu te im dopustiti vožnju gradskim prijevozom. A sada bi i korak dalje. Da im se pridruže i ostali azili u borbi za svaki pseći život.