3. Dani ogranka mladih hrvatskog društva dramskih umjetnika

Od 20. do 28. travnja mladi dramski umjetnici do 35 godina starosti, okupljeni u Ogranku mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, treću će godinu zaredom održati otvorene Dane Ogranka mladih u suradnji s  Gradskim dramskim kazalištem 'Gavella'.

Projekt je koncipiran kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti, kroz različite sadržaje, a ove godine tu su i sadržaji za najmlađe. Između ostalog, publika će imati priliku pogledati dramu 'Klupko' Kristine Kegljen te sudjelovati na večeri poezije posvećenoj François-Marieu Arouetu poznatijem kao Voltaire, koji je u zatvoru prije 300 godina napisao svoj prvi kazališni komad 'Edip'. Šest kratkih predstava nastalih na temu 'Klupa u parku' u petak 21 travnja otkrit će na Sceni 121 što se sve može dogoditi oko klupe u parku. Po završetku školskih praznika 3. dani Ogranka mladih HDDU-a nastavljaju se u Zmajevom gnijezdu u petak 28. travnja s premijerom predstave Frane Marije Vranković 'Crvenkapica i gladni vuk' te Poetskim jutrom i radionicom Damjana Simića.

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga 87 glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka u prosincu 2011. godine Ogranak nastoji okupiti mlade dramske umjetnike te im pružiti platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire.