Hrvatski diskografi obilježavaju međunarodni Dan prodavaonica ploča

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrte subote u travnju, a hrvatski diskografi i ove su se godine uključili u akciju, pa će tako danas proslaviti taj dan specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima.

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu popularna američka kantautorica i multiinstrumentalistica St. Vincent.

U Zagrebu će se od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti diskografskih nada - od Ivane Marić, Lee Mijatović, Bobe Kneževića i Sebastiana Popovića do bendova Mangroove, Brain Hollydays, Solarov, Producent i Pravila igre, izvijestila je Hrvatska glazbena udruga. Sve akcije i prigodne popuste popratit će i prodavaonice hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Svi posjetitelji moći će razgovarati o glazbi i novim izdanjima, kako s hrvatskim ambasadoricama Dana prodavaonica ploča, tako i s brojnim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi dućane s CD-ovima i pločama, te možda pronaći neko željeno izdanje po povoljnijim cijenama.