'Učinite pravu stvar' i pomozite Sari da nastavi s terapijskim jahanjem

Samo desetak dana ostalo je do dovršetka karlovačke kampanje 'Činim pravu stvar'", kojom se prikuplja novac za 8-godišnju djevojčicu Saru Holjević kako bi mogla nastaviti s terapijskim jahanjem. Sara boluje od cerebralne paralize.

Sara
na terapijsko jahanje ide već 6 godina. I sada se sa sigurnošću može reći da je upravo zbog jahanja izvrsno napredovala. Popravilo joj se držanje, stabilnija je i sigurnija. I ono najvažnija - obožava ići na jahanje.

U karlovačkom konjičkom klubu imaju više od 60 polaznika terapijskog jahanja. Svi koji rade s djecom su volonteri. No, koliko god bili humani i nesebični, činjenica je da u svemu tome postoje i troškovi. Konj, naime, košta 75 kuna po terminu i taj trošak Sarini roditelji moraju pokriti.

U akciju se nesebično uključio Karlovčan s londonskom adresom Marinko Stepinac. On je, naime, odlučio podržati kampanju i za Dan žena okupati se u hladnom londonskom jezeru, a za Uskrs doma u Karlovcu na Korani.

Za sada je skupljeno oko 60 posto potrebnog novca. Kampanja Marinka Stepinca za malenu Saru završava za desetak dana. Dovoljno vremena da se - učini prava stvar.