10. zagrebački vremeplov

Tradicionalna turističko-kulturna manifestacija, 10. zagrebački vremeplov i ove će godine od danas pa do 1. listopada zagrebačke trgove, ulice i parkove obogatiti glazbenim, plesnim i drugim događajima, najavili su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Zagrebački vremeplov, kao dugogodišnji projekt TZGZ-a, sadržava osam događaja koji će se od Gornjega grada i Kaptola, preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića i Zrinjevca i Maksimira održavati svakog vikenda te dočaravati običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno su zanimljivi susreti s kumicama u tradicionalnim nošnjama na tržnici Dolcu koje će svakog petka i subote kod spomenika kumici nuditi autohtone proizvode.

Ovogodišnji Zagrebački vremeplov otvorit će promenadni koncert na Zrinjevcu danas u 11 sati, a ljubitelji valcera, evergeena i serenada moći će uživati u koncertima svake subote u kolovozu.

Ulični svirači nastupat će vikendima prijepodne na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na mnogim mjestima u gradskome središtu nastupat će KUD-ovi. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti građani i turisti moći će se prošetati po Gornjem gradu svake subote i nedjelje od 17 do 20 sati, a neki od tih likova bit će i na Trgu bana Jelačića subotom od 10 do 13 sati.

Osim toga, bit će tu i redovite smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije i promenadni koncerti u Maksimiru, a u ljetnim mjesecima Tkalčijana te plesne večeri, poručuju iz TZGZ-a.