'Festival znanosti' i ove godine u 23 grada u Hrvatskoj

Vrijeme je tema jubilarnog 15. Festivala znanosti, i to ne samo u meteorološkom smislu nego i povijesnom, astronomskom, fizikalnom, psihološkom... Ove je godine i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od naših najvećih znanstvenika  - Andrije Mohorovičića koji je, među ostalim, i utemeljitelj Službe točnog vremena.

Cilj Festivala znanosti je popularizacija znanosti i njezino približavanje cjelokupnoj javnosti, a pogotovo najmlađima koje se nastoji potaknuti na znatiželju i istraživanje svijeta.

Festival znanosti koji se istovremeno se održava u 23 hrvatska grada, s oko tisuću sudionika i više od 500 programskih sadržaja. Festival znanosti ove je godine posvećen temi vremena - fizikalnog, psihološkog, povijesnog, meteorološkog, i astronomskog.

Za temu je odabrana jednu od najuniverzalnijih kategorija – vrijeme. Vrijeme u koje smo svi uronjeni, tu rijeku bez povratka, uzrok svake mijene. Jer sve teče, pantha rei (Heraklit). Vrijeme je ono što razdvaja uzrok i posljedicu, vrijeme je način kojim priroda priječi da se dogodi sve odjednom, vrijeme je pokretna slika vječnosti (Platon). Program Festivala znanosti ispunit će vaše vrijeme zanimljivim sadržajima, bit će to dobro provedeno vrijeme.


O mrazu, noći, danu, vremenu i utrci s njim, a i o festivalu…

Ove je godine i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih znanstvenika naše zemlje – Andrije Mohorovičića, koji je povrh svega svojega slavnog djela i utemeljitelj Službe točnog vremena.

Sve aktivnosti na Festivalu znanosti su besplatne, a njihov raspored možete pronaći na službenim stranicama, na adresi www.festivalznanosti.hr.