'Razglednica 6' donosi najbolju amatersku produkciju

Najreprezentativnija manifestacija od državnog značaja najboljih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj 'Razglednica 6', u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održat će se u nedjelju 30. travnja u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati.

Pokrovitelji Razglednice su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te Ministarstvo kulture RH. U programu 'Razglednice 6' pod redateljskom palicom Nine Kleflin u nedjeljnoj večeri predstavit će se najbolji hrvatski amaterski dramski studiji i studiji za izvedbene umjetnosti, kazališne družine, glazbena društva, pjevački zborovi, skupine i ansambli, tamburaški, harmonikaški i mandolinski sastavi i orkestri, kulturno umjetnička društva, likovni umjetnici i književnici iz Čakovca, Donje Bistre, Donjeg Lapca, Draganića, Dubrave, Dubrovnika, Ivaneca, Kaštel Lukšića, Kupljenova, Ogulina,  Poreča, Tribunja, Vele Luke i Zagreba. Svi predstavnici kulturno-umjetničkog amaterizma prošli su brojna natjecanja, koja su trajala tijekom cijele godine diljem Hrvatske, a uz stručni odabir žirija samo najbolji od njih imat će priliku prezentirati se na velikoj pozornici u Lisinskom.

O Razglednici 6, tajnik HSK-a Dražen Jelavić istaknuo je: „pravo zato što će amateri predstaviti iznimne programe visokih umjetničkih dosega, dao bih Razglednici joj još jednu značajnu društvenu vrijednost. Naime, ona je doprinos mijenjanju negativnog stava prema amaterizmu, koji nije novost u Hrvatskoj, a tipičan je za zapadno društvo. Stoga dođite na Razglednicu i podržite rad vrijednih amatera različitih umjetničkih izričaja na očuvanju i razvitku kulturnog identiteta Republike Hrvatske.

Tijekom dana u KD Vatroslava Lisinskog održat će se i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture gdje će svi zainteresirani moći dobiti informacije o radu krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma sa 69. godišnjom tradicijom, koja je u svoje okrilje okupila 928 kulturno-umjetničkih udruga s 1.606 sekcija i više od 80.000