Premijera predstave 'Crvenkapica i gladni vuk'

Premijera predstave za djecu „Crvenkapica i gladni vuk“ Frane Marije Vranković održat će se u petak, 28. travnja, s početkom u 10 sati u Zmajevom gnijezdu u Kazalištu Mala scena u koprodukciji Ogranka mladih HDDU-a te Umjetničke organizacije 'Točka na i'.

Tridesetominutna predstava donosi pred djecu priču o Crvenkapici izviđačici, koja je ime dobila po svima dobro poznatoj Crvenkapici iz bajke te izgladnjelom vuku Maxu. Izmoreni vuk Max bio bi jako sretan kad bi mogao pojesti Crvenkapicu. No toliko je gladan da ju nema snage smazati. Njegova šuma je nestala i sad je beskućnik, pa mu izviđačica Crvenkapica, koja je dobila ime po poznatoj Crvenkapici iz bajke, odluči pomoći osmisliti kampanju za očuvanje šume. Crvenkapicu izviđačicu igra Petra Vukelić, gladnoga vuka Maxa Filip Vidović, predstavu je režirala Frana Marija Vranković, a kostimografkinja je Anamarija Filipović-Srhoj.

Premijera se održava u sklopu Trećih dana Ogranka mladih Hrvatskoga društva dramskih umjetnika te je ulaz na predstavu poklon najmlađim građanima (od 3 do 8 godina), kao i onima starijima. Zbog ograničenog broja mjesta, svoje besplatne ulaznice potrebno je rezervirati na stranicama Kazališta Mala scena.