Nova glazbena nagrada - Cesarica

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i bit će dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini.

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan, Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić. Odbor proces odabira pjesama koje konkuriraju za Cesaricu u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

Glasovanje putem SMS poruka i preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 1. svibnja, i odvijat će se u dva kruga tijekom dva mjeseca.
Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, proglašava se 12 pjesama koje su nominirane za nagradu Cesarica, i koje ulaze u drugi krug glasovanja. Osim nagrade 'Cesarica', na završnoj priredbi dodijelit će se i nagrade za hit godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja za nagradu.

Na konferenciji za medije predstavljeno je 40 pjesama koje će se dati na glasovanje publici, a koje ulaze u konkurenciju za laskavu titulu. Cesarica će biti dodijeljena na završnoj svečanoj dodjeli nagrada 7. srpnja na Prokurativama u Splitu. Popis pjesama i sve pojedinosti saznajte na službenoj stranica nagrade www.cesarica.org.