Dječački snovi mogu postati stvarnost

Svi smo kao djeca - sanjali svoje snove. O otkrivanju novih svjetova, prinčevima i princezama, ili pak kućicama na stablu! Neki su svoje snove zaboravili, neki ostvarili. 

Tonči Grabušić  stvorio je svoje malo dizajnersko čudo u krošnji stoljetnog hrasta u dvorištu svoje kuće za odmor u Sv. Vidu Dobrinjskom, u srcu Zlatnoga otoka Krka. 'Mislim da cijeli život trebamo trebamo ostati djeca. Ovo je oduvijek bio moj san. Kad sam bio dijete nije bilo mogućnosti ni novca za ovako nešto. Ali ipak sam uspio ostvariti dječački san. Ne veselim se samo ja, nego i moja obitelj,', kaže Tonči. Pogotovo Tončijeva kčerka Gabi. Nakon njezina rođenja intenzivno je krenuo razmišljati o tome da napravi kućicu na drvetu. Od dječačke maštarije, preko ideje ponosnog oca, do realizacije ipak je valjalo dosta toga učiniti! Za početak Tončijevu ideju pretočiti u projekt. Tu je uskočio njegov prijatelj, vrsni arhitekt - Ivan Juretić.

On je poslušao Tončijeve želje, projekt pretočio na papir i krenulo se u nabavku drvene građe. Cijela je kućica zapravo 'rođena' u Juretićevoj radionici na Grobniku. Potom je transportirana na Krk, i uz malu pomoć prijatelja sastavljena na licu mjesta. Uz stoljetni hrast. 'Cijela je napravljena od drva. Korišteni su samo metalni vijci za spajanje i posebna ljepila. Kućica je cijela od smrekove građe, smrekovih stupova i smrekovih troslojnih panela', objašnjava. mOva dječja radost, da nije bilo puno dobre velje i prijateljskih ustupaka stajala bi oko 100 tisuća kuna. Ovako je iznos znatno manji. 'Sve je u skladu s prirodom. Mnogo pažnje je poklonjeno tome da se uklopi u ovo dvorište u kojem se nalazi. Omeđena je mojom kućom, starom štalom i susjednim terenom', ističe Tonči. A uklopila se odlično. Kao da se u dvorištu šepuri već godinama. I sve je više onih koji u njoj žele provesti vrijeme.