Tjedan dobre dječje knjige

Tjedan dobre dječje knjige i ove se godine održava u Rijeci, prvi put i u drugim mjestima u Primorsko-goranskoj županijui. Osim niza događanja kojima će se djeca i roditelji upoznavati s knjigama, svi do napunjene 18. godine života godišnju članarinu u Gradsku knjižnicu Rijeka moći će ovaj tjedan platiti svega 25 kuna.

Nakon pet godina održavanja manifestacija je prešla na višu razinu, a narodne knjižnice u županiji rado su se pridružile pa se tako programi održavaju i u Gradskoj knjižnici Bakar, Narodnoj knjižnici i čitaonici Bribir, Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice, Narodnoj knjižnici Kostrena, Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj, Gradskoj knjižnici i čitaonici 'Viktor Car Emin' Opatija, Narodnoj knjižnici i čitaonici 'Halubajska zora', Marinići, Viškovo i Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko.

'Program tjedna je koncipiran tako da su igre u samom središtu zbivanja. Djeca nisu pasivni promatrači. Oni aktivno sudjeluju u svim programima. Tu su knjiške igfre, šetanje gradom i traženja pisaca po Starome gradu.' istaklnula je Verena Tibljaš iz Gradske knjižnice Rijeka. U realizaciju programa uključeni su i ArtMašina (radionice izrade lutkica prema likovima iz priča i oslikavanja dopisnica uz preporuke za čitanje nepoznatim prijateljima u domovima za djecu bez roditeljske skrbi i djeci u marginaliziranim sredinama), Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić (Bajkaonica za velike i radionice origami knjiga te pričanje priča), DV Rijeka i PD Kamenjak (izvedba priče i vodstvo u Šumu Striborovu) te Učiteljski fakultet (pričaonice za najmlađe). Program traje do nedjelje 30. travnja.