'Ku-kuc! Priča je unutra'

'Ku-kuc! Priča je unutra', ideja socijalnog poduzetništva koja je prošle godine proglašena jednom od najboljih u Hrvatskoj, kreće u realizaciju. Sve zahvaljujući trima mladim psihologinjama koje su, uz pomoć donatora, prikupile iznenađujuće mnogo novca.

Ubrzo nakon što su Ana, Antonia i Katarina putem interneta pokrenule akciju prikupljanja novca kako bi svoju ideju pretvorile u djelo, ostale su iznenađene.

Tražile smo 9000 dolara, što će reći negdje oko 65 000 kuna. 30 posto je skupljeno u prvih sat vremena, do kraja dana već 2/3, tako da sad imamo 76 posto skupljenog iznosa, rekla je Katarina Lončarić, voditeljica Centra Pričaj mi.

Donatori su na temelju prototipa Ku - Kuc kutije prepoznali vrijednost ove intelektualno-psihološke igre. U nju je utkano višegodišnje iskustvo volontiranja triju mladih psihologinja u dječjim bolnicama.

Mi nudimo djetetu i roditeljima neke scenarije kako oni  mogu prorađivati problemske situacije koje se događaju u djetetovu životu, objašnjav Ana Mužak, psihologinja Centra Pričaj mi. Kutija je namijenjena obiteljima, bolnicama, vrtićima i dječjim domovima. Cijena je 300 kuna.
Svako tko želi, ode na stranicu Indiegogo i ukuca Ku kuc i vidi što sve nudimo. Netko si možda želi uzeti bedž, netko ruksak, i zapravo na taj način uložiti u kampanju, kaže Antonija Ćosić, psihologinja Centra Pričaj mi.

10 posto prikupljenog novca ići će za edukaciju volontera u dječjim bolnicama i, naravno, proizvodnju ovih kreativnih kutija. Izrađivat će ih stolar, a žene iz Udruge Kamensko šivat će lutke i naprtnjače. Ku-kuc kutije na vrata svojih vlasnika trebale bi pokucati u listopadu.