Vježbe za najbolje godine

Nema tog naraštaja koji nije čuo za Tihanu Škrinjarić. Koreografkinja, plesna pedagoginja, učenica Ane Maletić osnivačice škole suvremenoga plesa, pojam je plesne umjetnosti. Naš najstariji ansambl suvremenoga plesa Studio za suvremeni ples, preuzela je od Ane i Vere Maletić.

U njezino je doba taj ansambl nosio repertoar mjuzikla kazališta Komedija. Svi veliki projekti poput Gričke vještice, Gubec bega, Jalta Jalta, njezino su djelo. No i brojne predstave suvremenog plesa koje je za vrijeme njezina umjetničkoga vodstva izveo Studio, danas su upisane u povijest suvremenoga plesa.

Tisuće koreografija za televiziju od kojih ćemo pamtiti 'Sedmu noć', ali i mnoge druge u prvi su plan stavile mlade plesačice i plesače koji su potom ostvarivali svoje uspješne karijere. Povukavši se iz aktivnog plesa Tihana je osnovala Plesne punktove koje danas vodi njezina učenica Ivona Perkov.

Tihana vodi jednu zanimljivu skupinu žena koja s njom vježba punih 35 godina. I baš na dan kada emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' slavi 25 godina postojanja, Tihanina skupina slavi 35 godina zajedničkoga rada. Njihov sat traje 90 minuta. Kao svaki plesni trening ima ugrijavanje u kojem se uvježbavaju plesni koraci i upoznaju prostorni putovi, središnji dio u kojem se vježbaju različite tehnike poput, pilatesa, orijentalnog plesa, aerobike i na kraju u trećem dijelu slijedi istezanje u kojem svaka od vježbačica izvodi svoje asane.

Nećemo komentirati godine, ne zato jer bi ih ove žene krile, već zato što vježbanju pristupaju kao dijelu života koji je neodvojiv od njihove osobnosti. I to je ono što ih je zadržalo s Tihanom sve ove godine. Razvijanje osobnog stila, fleksibilnost, zdravlje i više od svega zabava i smijeh kojim ova osebujna skupina zrači.