Disney najavio 9. epizodu Zvjezdanih ratova za svibanj 2019.

Filmski studiji Disney objavili su da će deveta epizoda Zvjezdanih ratova biti premijerno prikazana 24. svibnja 2019., a premijeru nove epizode u sagi filmova Indiana Jones odgodili su za godinu dana.

Holivudski filmski studiji objavili su vrlo malo pojedinosti o novom filmskom ostvarenju iz galaktičke sage, koji još nema naslov. Poznato je tek da scenarij potpisuju Colin Trevorrow i Derek Connolly, koji su već zajedno radili Jurski svijet i njegov nastavak.

Glumci John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver i Oscar Isaac trebali bi se ponovno okupiti u 9. nastavku Zvjezdanih ratova, a snimanje bi trebalo početi 2018.

Filmovi u seriji Zvjezdanih ratova uobičajeno su premijerno prikazivani sredinom godine sve do epizode Sila se budi i nastavaka kojih su premijere bile u prosincu 2015., prosincu 2016., a u prosincu se očekuje i osmi nastavak Posljednji Jedi. Najava premijere 9. epizode za svibanj 2019. godine znači da se Disney vraća tradiciji proljetnih premijera. 

Peta epizoda u seriji filmova Indiana Jones, a ni ona još nema naslov, odgođena je do 10. srpnja 2020. Time se omogućuje snimanje remakea Kralja lavova, koji će režirati Jon Favreau, a premijera se očekuje 19. srpnja 2019.