Umro Oscarima nagrađeni redatelj Jonathan Demme

Redatelj Jonathan Demme, najpoznatiji po filmu 'Kad jaganjci utihnu', umro je u 73. godini,  objavila je njegova glasnogovornica. Demme je bolovao od raka jednjaka, priopćila je Annalee Paulo. 'Jonathan je preminuo danas rano ujutro u svom stanu na Manhattanu, uz svoju suprugu Joanne Howard i troje djece', napisala je Paulo.

Njegov posljednji film bila je komedija 'Rock kraljica' iz 2015. u kojoj Meryl Streep glumi ostarjelu rokericu. Opus ovog redatelja uključuje razne žanrove, od komedija i trilera do pionirskih filmova poput Oscarom nagrađene 'Philadelphije koji je bio prvi uradak u Hollywoodu koji je progovorio o AIDS-u.

Demme je režirao i glazbene dokumentarce o zvijezdama poput Brucea Springsteena, Kennyja Chesneya, Neila Younga i Talking Headsa.

Newyorčanin Demme osvojio je Oscara za režiju svog debitantskog trilera 'Kad jaganjci utihnu' iz 1991. koji je tada proglašen i najboljim filmom. Anthony Hopkins i Jodie Foster za svoje su uloge u filmu također nagrađeni Oscarom.

Paulo je napisala kako će ispraćaj biti privatan, te da je obitelj zatražila da se umjesto slanja cvijeća uplate donacije za udrugu Amerikanci za imigrantsku pravdu u Miamiju na Floridi.