'Školica za ljubav'

Budući da je posljednjih godina sve veći broj rastavljenih, a manje onih vjenčanih - Udruga SOS Rijeka odlučila je pokrenuti 'Školicu za ljubav', besplatno savjetovalište za parove, koji u razgovoru i na radionicama mogu spoznati vrijednosti kvalitetne veze i suživota.
U 2016. godini,  538 parova se razvelo, 443 sklopila su brak. Poražavajuće su ovo brojke koje su potaknule članove Udruge SOS Rijeka da naprave nešto po tom pitanju. Odlučili su se za 'Školicu za ljubav'.
'Školica za ljubav' je program koji smo osmislili da bi pričali o tome što je zapravo zdrava veza i program će biti raznovrstan i pozivamo građane da se uključe u ciklus radionica, predavanja za javnost, zajedničko promišljanje i stavljanje u kavni kontekst što to znači biti u pravoj vezi, ističu u Udruzi.

Na taj će se način, ističu u Udruzi, parovima koji imaju problema u vezi,  pružiti  prilika  da istražuju sebe i svoj odnos s partnerom te  zajedno izgrade vezu kojom će biti zadovoljni.

U školu mogu doći svi, bez obzira na dob, spol, dugotrajnost veze... Savjetovanje je besplatno, a dodatne informacije mogu se pronaći i na internetskoj adresi Udruge.