Jeff Goldblum u nastavku 'Jurskog svijeta'

Američki glumac Jeff Goldblum vraća se u 'Jurski svijet' nakon što je pristao pridružiti se glumačkoj postavi novog nastavka filma, pišu američki mediji.

Goldblum
je već bio jedan od glavnih likova u filmu 'Jurski park' iz 1993., kao i u 'Jurskom parku 2: Izgubljeni svijet' iz 1997. godine u kojemu je glumio matematičara britkog uma po imenu Ian Malcolm, no nije ga bilo u 'Jurskom svijetu' (2015.) iako je u međuvremenu nastupio u raznim filmskim produkcijama. Po pisanju Hollywood Reportera u nastavku 'Jurskog svijeta' reprizirat će ulogu dr. Malcolma.

Nastavak će režirati J.A. Bayona, koji se već nekoliko puta dokazao kao vrlo sposoban redatelj, posljednji put filmom 'A Monster Calls'. Uz Goldbluma će svoje uloge reprizirati i Chris Pratt te Bryce Dallas Howard. Koscenaristi nastavka 'Jurskoga svijeta' su Colin Trevorrow i Derek Connolly, a izvršni producenti su Trevorrow i Steven Spielberg.

Film 'Jurski svijet' iz 2015. pomeo je kino blagajne, utrživši 1,67 milijarda dolara i smjestivši se na četvrto mjesto filmova s najvećom zaradom. Premijera bi se trebala održati 22. lipnja 2018.