Povratak Kojota: prvi koncert nakon 17 godina održat će u Rijeci

Istinska rock atrakcija, grupa Kojoti je nakon vrlo uspješnog povratničkog nastupa na festivalu Brijačnica, za svoj prvi samostalni koncert izabrala Rijeku i Pogon kulture. Ponovni susret s riječkom publikom, nakon dugih 17 godina pauze, Kojoti su zakazali za večeras u 22 sata.

Kojoti su jedni od nositelja takozvane Fiju-briju generacije, a okupili su se u Zagrebu 1992. Bend nastupa u svojoj najjačoj postavi koju čine Davor Viduka na gitari, vokal Alen Marin, basist Vanja Marin i naš riječki dečko, bubnjar Bobo Gruičić.

Kojoti su diskografski trag ostavili na tri albuma objavljena u razdoblju od 1995. do 1998.: Kojoti, Halucinacija i Sex Disko Kung Fu, da bi s radom prestali 2000.

Kojoti su se vratili da bi ostali i zvuče bolje nego ikad, čulo se nakon povratničkog nastupa na Brijačnici pa i svi koji se spremaju doći u Pogon kulture mogu očekivati puno energije i hitova među kojima su Sto milja daleko od nje, Halucinacija, Razuzdan i lud, Hodala je pola metra iznad zemlje, Trese lupa udara ili Izgubljen u svemiru.

Kao posebni gosti na koncertu će nastupiti Izet Medošević i Borgie.