Natalie Imbruglia osobno vas poziva u Tvornicu

Natalie Imbruglia krenula je na svjetsku turneju “The Natalie Imbruglia Acoustic”, a pored Moskve, Berlina, Londana, Milana, Amsterdama, Dublina i mnogih drugih gradova u koje dolazi održati akustični koncert, našao se i Zagreb. Tako će večeras zagrebačka publika imati priliku pjevati u glas s jednom od najpopularnijih australskih pjevačica, koja je “osvojila svijet” prije točno 20 godina, hitom “Torn” (koji danas broji 100 milijuna pregleda).

Od tada je izdala 5 albuma, dok je posljednji, peti, naziva “Male” izdan 2015. godine i posvećen je njenim muškim glazbenim uzorima, poput Cata Stevensa, Petea Townsenda i Toma Pettyja. U Tvornici kulture 3. svibnja Natalie će proći kroz cjelokupan presjek svoje karijere.


Svjetski poznata Natalie Imbruglia postala je 1997. godine objavom svog prvog singla "Torn" sa svog debitantskog albuma Left of the Middle. Album je prodan u preko 6 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uslijedila su sljedeća dva albuma  White Lilies Island (2001.) i Counting Down the Days (2005.) Četvrti album, Come to Life, objavljen je  2009. Godine. Dobila je MTV-ijevu nagradu za najboljeg novog izvođača, a nakon toga  dobila je i tri nominacije za nagradu Grammy. Prodala je preko 9 milijuna primjeraka albuma širom svijeta.

Nakon šest godina, u ljeto 2015. Izdala je album “Male”. Inspiraciju za novi album pronašla je u svojim najdražim muškim umjetnicima. “Male” je kolekcija klasičnih i suvremenih pjesama, - koju izvode njezine muške muze -  Cat Stevens, Damien Rice, Tom Petty, Pete Townsend, Zac Brown Band, i mnogi drugi. Prvi singl “Instant Crush” orginalno je snimio dobitnik Grammy-a Daft Punk.

“U orginalnoj verziji, zaista možete čuti o čemu pjesma govori zbog Julianovog specifičnog glasa, koji ja stvarno obožavam. To je uistinu predivna priča koju želim da ljudi čuju i povežu se s riječima. Jako sam ponosna kako je na kraju ispalo.”- kaže Natalie.