Jaka ponuda koncerata i ovaj tjedan

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio brojne zanimljive koncerte po dobrom starm pravilu – za svakog ponešto.

Petak 28. travnja
U Vintageu zajednički party odnosno block party dva festivala: Graffiti na gradele i Ferragosto jam najavljuju ovogodišnja izdanja a u Vintageu tim povodom sviraju Muscle Tribe of Danger and Excellence, Krankšvester i NLV. Vesna Pisarović vraća se na scenu ali sa novim jazz projektom 'Naša velika pjesmarica' odnosno 'The Great Yugoslav Songbook' koji promovira večeras u klubu Pločnik. Riječ je o albumu na kojem je Vesna sa vrhunskim jazz glazbenicima obradila pjesme iz 50-tih i 60-tih godina iz nekadašnje države. No ja bi naglasak stavio na koncert koji se održava večeras u Rijeci u Pogonu kulture gdje nastupaju Kojoti koje upravo gledamo u jednom njihovom starom spotu. Dakle, Kojoti su se vratili veličanstveno, raskošno i blistavo na ovogodišnjem festivalu Brijačnica i oduševili više tisuća posjetitelja koji su im bez zadrške pokazali da su im jao nedostajali sve ove godine. Iako je bilo riječi da će im to biti jedini nastup, Kojoti su ipak na oduševljenje publike odlučili nastaviti dalje i ovaj večerašnji koncert u Rijeci je zapravo njihov prvi samostalni koncert nakon dugogodišnje pauze. Prije Kojota će publiku zagrijati Izet Medošević sa svojim Borgiama. 

Subota 29. Travnja
Sutra navečer u klubu Hard Place gostuje Saša Novak. Sale je nekada svirao sa Psimodo Popom ali se u jednom momentu preselio u Njemačku gdje i danas živi ali jednom roker uvijek roker. Tako je Sale 2011. godine objavio EP 'Once upon a time' a njegova obrada pjesme 'Morgen' vrti se na radio stanicama i Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Švicarskoj i Grčkoj. Svaki posjetitelje njegovog sutrašnjeg koncerta dobit će spomenuti EP na poklon a s obzirom na bend koji ga prati a u kojem su Piko Stančić, Marino Pelajić i Toni Markulin a prateće vokale pjeva njegova kćer, vjerujem da se sprema opaki tulum.

Nedjelja 30. Travnja
U nedjelju navečer Dubioza Kolektiv nastupa u klubu Revelin u Dubrovniku a u Močvari gostuje američki glazbenik Guy Blakeslee poznatiji kao Entrance. Dolazi u Zagreb u sklopu velike europske turneje na kojoj promovira svoj posljednji album 'Book Of Changes'. Iako je poznat po svom psihodeličnom i stoner rocku, Guy je napravio jedan veliki zaokret u svojoj karijeri i u nedjelju ćemo ga gledati u jednom novom svjetlu sa puno smirenijom glazbom. Inače, Entrance je nastupao sa grupama kao što su Sonic Youth, Devendra Banhart, Cat Power a u pratećem bendu bas svira Paz Lenchantin koja je prije toga svirala bas u grupi Pixies. Osim toga, Entrance je napisao i pjesmu 'Not Gonna Say Your Name' koja je postala himna anti Trump pokreta. Ukratko, preporučam ovaj koncert.

Srijeda 3. svibnja
U srijedu nam u goste dolazi Natalie Imbruglia. Natalie je model, glumica i pjevačica a svi je se sjećamo iz 1997. godine zahvaljujući njezinom velikom globalnom hitu 'Thorn'. Neke je se sjećaju kao jedne od glumica iz australske sapunice 'Neighbours' ali i još par filmova a glumila je i u kazališnim predstavama. Gospođica Imbruglia od tada do danas je objavila pet albuma a presjek njezinog rada vidjet ćemo na njezinom akustičnom koncertu u srijedu navečer u Tvornici kulture. Trenutno se nalazi na svjetskoj turneji u sklopu koje dolazi i u Zagreb.

Četvrtak 4. svibnja
I za kraj samo da spomenem da naš najbolji reggae bend Brain Holidays u četvrtak navečer u Vintage Industrial baru promovira odličan novi album 'System Error' pa tko se želi dobro provesti uz odličan reggae i sjajne nove pjesme grupe Brain Holidays neka u četvrtak obavezno dođe u Vintage.