Vodič kroz razvod braka

Razvod je danas toliko učestala pojava sa su dvije dame, jedna sutkinja a druga socijalna radnica i psihoterapeutkinja došle na ideju da ga olakšaju svima kojima zatreba. Napisale su priručnik sa psihološkim i pravnim uputama - Vodič kroz razvod braka.

Statistički gledano, pri samom smo vrhu u svijetu prema broju razvedenih brakova. Svaki treći sklopljeni brak tako propadne. Usporedbe radi, u Bosni i Hercegovini na tisuću sklopljenih brakova, razvede se njih 8 posto, a kod nas 30 posto.

Stručnjaci kažu da su traume onih koji se razvode jednake onima koje proživljavamo kada nam netko umre. Nije zato čudno da su pravnica Ivana Mijić Vulinović te socijalna radnica i psihoterapeutkinja Karmen Kmetović Prkačin došle na ideju da kompleksnost razvoda braka, što psihološki, što pravno, olakšaju svima onima koji to prolaze.

Mučnost i nelagoda razvoda braka ne mimoiđe nijednog člana obitelji. Djeca su najranjivija skupina, što autorice posebno naglašavaju kako ne bi Knjiga daje odgovore na mnoge nedoumice koje muče bračne partnere.

Bajke su rijetkost, gotovo i ne postoje, kao ni vječna ljubav. Treba s pažnjom čuvati ono što imamo. U svakoj situaciji trebalo bi sačuvati dostojanstvo, zaštititi sebe i ljude oko sebe - u tome vam može pomoći ovaj priručnik. Treba imati na umu da je brak uvijek nešto zbog čega se čovjek kaje, bilo da ga sklopi ili ne.