U riječkom Art-kinu dani arapskog filma i revija glazbenih filmova

Na programu Art-kina Croatia sljedećeg mjeseca su Dani arapskog filma, revija glazbenih filmova, projekcija drame "Matura", nagrađene na Cannesu, novi film redatelja Chan-wook Parka, psihološki triler braće Dardenne "Nepoznata djevojka" i niz drugih filmskih događanja.

Na Danima arapskog filma, od 2. do 7. svibnja, bit će triler iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Zinzana", egipatska drama "Djevojka iz tvornice", film "Ići u raj" i dokumentarac "Svjetla Rima", oba iz UAE te alžirska drama "Heroina".

U sklopu glazbene revije su "Gimme Danger" Jima Jarmuscha o legendarnoj grupi The Stooges i njenom pjevaču Iggyju Popu, potom "Raspjevana ulica" Johna Carneya, dokumentarac Rona Howarda "The Beatles: Eight Days a Week" te redateljski prvijenac Dona Cheadlea "Prije svega Miles" o velikanu jazza Milesu Davisu.

U filmu "Sluškinja" Chan-wook Park, inspiriranim romanom "Fingersmith" britanske spisateljice Sarah Waters, govori o vremenu japanske kolonizacije Koreje 30-tih godina prošlog stoljeća. Prikazat će se i novi film Martina Scorsesea "Šutnja", prilagodba romana Shusaku Enda o dvojici svećenika koji putuju u Japan širiti kršćanstvo te se tamo suočavaju s nasiljem i progonima.

U sklopu programa "Kultno kino", 28. svibnja će se prikazati kultna teen komedija 90-tih godina redatelja Richarda Linklatera "Munjeni i zbunjeni" o avanturama srednjoškolaca na zadnji dan škole.