Izložba karikature MIKS '2+2'

28. travnja 2017. godine u Gradskoj galeriji Striegl u organizaciji Udruge MIKS otvorena je međunarodna izložba karikature MIKS '2+2'.

Nakon dvije izložbe MIKS '2+2' u inozemstvu (Bugarska i Crna Gora)  tijekom 2016. godine, Udruga MIKS organizirala je i prvu izložbu projekta MIKS „“2+2“ u Sisku. Na izložbi su svojim radovima sudjelovali Ivailo Tsvetkov i Trayko Popov (oba Bugarska), dok su hrvatsku karikaturu zastupali NIkola Listeš (Split) i Nenad Ostojić (Sisak).


Autori su se predstavili sa 20 svojih ponajboljih radova, uglavnom nagrađenih na prestižnim svjetskim festivalima karikature unatrag 3-4 godine. Izložba MIKS „2+2“ ujedno je i najava 3. Međunarodne izložbe karikature MIKS 2017 „Drevni Astronauti“  koja će se održati krajem lipnja 2017. godine.

Nenad Ostojić će u Kairu na najvećem svjetskom okupljanju karikaturista, predstavljati Hrvatsku (prvi pozvani hrvatski karikaturist) i Europu (jedan od 3 pozvana Europska karikaturista), te će u sklopu svih zbivanja na tom prestižnom događanju održati  11. svibnja 2017. god. seminar na temu hrvatske karikature.