'Davno smo otišli Liko iz tvog kraja, al jubav ne umire, što nas s tobom spaja'

Lička izvorna skupina 'Plješevica djeluje u Zagrebu od 1994. Godine. Osnovana je sa željom da okuplja iseljene žitelje župe Zavalje iz istočne Like koji žive u Zagrebu više od pola stoljeća.

Okupljeni su u Zagrebu sa ciljem očuvanja folklorne baštine rodnog kraja. Uz sve poteškoće uspjeli su obnoviti narodne nošnje i zabilježiti na 4 CD-a ličke pjesme koje su pjevali nekada u mladosti.

Tijekom godina djelovanja nastupali su na mnogim smotrama folklora diljem Hrvatske i inozemstva i to u 47 mjesta, u nekima jednom,  a u nekim dva ili više puta (Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi, Brodsko kolo, Lidas u Pleternici, jesen u Lici u Gospiću, u Zagrebu na međunarodnoj smotri folklora, u Zurichu, Sarajevu, Mađarskoj. Redovito nastupaju na Smotri folklornog amaterizma u Zagrebu. Osobito ih raduje redovito nastupanje na Ličkoj smotri  folklora u Otočcu. 18. Smotra je 24. lipnja. Na svim nastupima izvode isključivo ličke pjesme i kola. Skupina broji tridesetak članova,a  od osnivanja ih vodi Martin Hećimović.

Kako zagrebački Ličani čuvaju svoje običaje i tradiciju uz pjesmu i ples u narodnim nošnjama svoga rodnog kraja, pogledajte u videoprilogu iz emisije Dobro jutro, Hrvatska