24. Međunarodni festival malih scena: Kazalište se vraća kući

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca od danas do 10. svibnja održava se 24. Međunarodni festival malih scena. U organizaciji HKD Teatra i Grada Rijeke, selektor programa Bojan Munjin odabrao je devet predstava iz Hrvatske, Srbije, Rusije i Litve.

U Rijeci će se predstaviti Teatar &TD iz Zagreba s predstavom "Magic Evening" autorica Anice Tomić i Jelene Kovačić i u režiji Anice Tomić; Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda sa Shakespearovim "Hamletom" u režiji Aleksandra Popovskog; Zagrebačko kazalište mladih s dramom "Hinkemann" Ernesta Tollera u režiji Igora Vuka Torbice; Narodno pozorište u Beogradu s Čehovljevim "Ivanovom" u režiji Tatjane Mandić Rigonat; Kazalište Okolo iz Moskve s Beckettovim "Svršetkom igre" redatelja Alekseja Levinskog; HNK u Zagrebu s Matišićevim "Ljudima od voska" u režiji Janusza Kica; Kazalište Moruzgva iz Zagreba s predstavom "Kako život" Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme; Vilnius City Theatre s "Galebom" A.P.Čehova u režiji Oskara Koršunovasa te Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s Andrićevom "Na Drini ćuprija" u režiji Kokana Mladenovića.

Program će pratiti i izložba u Atriju HKD-a na Sušaku "Ivo Andrić- pisac i/ili diplomat" autorice Tatjane Korićanac, kustosice beogradskog Spomen muzeja Ive Andrića.