Novinar Albert Petrović dobitnik nagrade za radijsko novinarstvo

Novinar HRT – Radija Rijeka Albert Petrović dobitnik je nagrade Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Marija Jurić- Zagorka za radijsko novinarstvo za 2016. godinu za emisiju Tko je ovdje lud. Nagrađena je emisija emitirana na HRT – Radiju Rijeka 10. listopada i 5. prosinca 2016. godine.

U obrazloženju ove vrijedne strukovne nagrade među ostalim se navodi kako se spomenuta emisija izdvaja specifičnom autentičnošću i jedinstvenim razumijevanjem radija kao alata za društvenu afirmaciju i javnu senzibilizaciju. Iako nastaje u okviru javnoga radija, njezin koncept prepoznaje važnost radija u zajednici, odnosno onih koji nastaju iz zajednice i koji rade za zajednicu.

Emisija Tko je ovdje lud emitira se jednom mjesečno, uređuje ju Albert Petrović, a u cijelosti je osmišljavaju i oblikuju štićenici Doma za psihički oboljele odrasle osobe Turnić u Rijeci.

Priznanje Albertu Petroviću ujedno je i priznanje Hrvatskoj radioteleviziji koja kao javni medij vodi brigu o svim dijelovima hrvatskoga društva, a posebice o onima najosjetljivijima.