Studenstki standard u Čakovcu

U Čakovcu studira više od tisuću mladih, potrebe su iz godine u godinu sve veće. Studenti trenutačno zadovoljni uvjetima studiranja u Međimurju jer nemaju odgovarajući studentski dom i restoran. No, to će se uskoro promijeniti.

Međimurska županija, naime, potpisala je ugovor vrijedan više od devet milijuna kuna za gradnju studentskog centra. To znači da bi do kraja sljedeće godine studenti napokon trebali dobiti dom s tridesetak ležaja u dvadesetak soba.
Nakon što se u Čakovcu moglo studirati samo za odgajatelje, odnosno učitelje razredne nastave, otvorenjem Međimurskog veleučilišta stanje se promijenilo. Tu su različiti smjerovi - od menadžmenta turizma i sporta do računalstva i održivog razvoja. Sve je više studenata, kao i zahtjeva.
A da studentska sloga može mnogo toga promijeniti - dokazuje i inicijativa za otvorenje restorana. Početkom nove akademske godine prosvjedovali su. I bunt se isplatio. U studenom je otvorena menza u sklopu Učiteljskog fakulteta. Ovdje se hrani četristotinjak studenata.
No da bi Čakovec postao studentski grad, potreban je centar sa smještajem i sadržajima. I to će uskoro biti realizirano u sklopu projekta 'Uključivo studiranje'. Potpisan je ugovor vrijedan 10 milijuna kuna u gradnju studentskog centra, restorana i popratnih sadržaja.

Time će se zapušteni vojni objekti staviti u funkciju, a sve bi trebalo biti završeno do kraja sljedeće godine. Dodajmo tomu da će Međimurska županija isplatiti jednokratnu potporu od 500 kuna svim redovitim studentima s područja Međimurja.