Turneja radosti Sportskih igara mladih u Slavoniji

Nakon što je u Novskoj zapaljen plamen Sportskih igara mladih, Turneja radosti krenula je u Slavoniju čiji će gradovi postati središnja mjesta amaterskog sporta u Hrvatskoj. Više od 10.000 djece s ovog područja sudjeluje u Igrama.

Početak sportskih igara u Osijeku označilo je paljenje plamena igara, a na Srednjoškolskom igralištu traju natjecanja u graničaru i atletici- utrci na 60metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.

Plamen igara donio je proslavljeni osječki gimnastičar Tomislav Marković, a sudionike je pozdravio gradonačelnik Ivan Vrkić. Osječki su mladi natjecatelji već na početku natjecanja pokazali da su spremni za Sportske igre mladih pa za sada, nakon 6 gradova, vode u najglasnijem navijanju.

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među  djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Vinkovci

Veliko događanje na Trgu bana Josipa Šokčevića 4. svibnja u 11 sati započet će paljenjem plamena Turneje radosti koji će uz pratnju malih sportaša donijeti kapetan NK Cibalije Frane Vitaić. Plamen će upaliti gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima, čime će se označiti početak sportskih aktivnosti u gradu. Za zabavni program biti će zadužena Cheerleaders skupina ''Ma&KO'',  te plesna udruga ''Vinkovačke mažoretkinje''.

Slavonski Brod

Trg Ivane Brlić Mažuranić će 5. svibnja s početkom u 11 sati ugostiti ceremoniju početka Sportskih igara mladih. Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara imat će čast zapaliti baklju u svome gradu zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima, nakon čega će uslijediti natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara.

Požega

Zadnji grad domaćin slavonskog dijela Turneje radosti ugostit će ju 6. svibnja na terenima Sportsko rekreacijskog centra s početkom u 11 sati. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović označit će paljenjem plamena Igara početak sportskih aktivnosti u svome gradu.