Sedmi festival brazilske kulture Brazilactica

7. Festival brazilske kulture - Brazilactica donosi Brazil na ulice našeg grada. Ovogodišnje, 7. izdanje festivala, održava se od 3. do 7. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija nudeći mnoštvo različitih programa.

Udruga Amazonas i ove godine u naš grad donosi dašak brazilskog šarenila i ritmova tijekom BRAZILACTICE. Osim ritmova capoeire i sambe, festival nam donosi i mnoštvo popratnih sadržaja u obliku radionica afro brazilskog plesa, kvizove o Brazilu te večer brazilskog filma, rekla je kordinatorica festivala Iva Zelić. Također, festival nudi i predavanje o portugalskoj kulturi, dodala je Zelić.

Udruga se bavi i socijalnim radom prilikom kojih koristi ritmove iz plesa capoeire za rad s djecom koja imaju probleme u ponašanju te u poticanju nenasilnog ponašanja, objasnila je Zelić.

Festival svake godine posjeti više tisuća ljudi, a organizatori i ove godine očekuju veliku posjećenost. Program počinje danas na središnjem zagrebačkom trgu, a kroz četiri dana obići će još nekoliko gradskih lokacija.