Daniel Rafaelić imenovan ravnateljem HAVC-a

Daniel Rafaelić, dosadašnji vršitelj dužnosti, postaje ravnateljem HAVC-a na mandat od 4 godine, jednoglasno je odlučilo Upravno vijeće HAVC-a.

Rafaelić je naglasio kako se njegov program temelji na Nacionalnom programu koji je ministrica potpisala prosli tjedan. Program je to koji osigurava kontinuitet kinematografije, proizvodnje i komplementarne djelatnosti, promociju u inozemstvu festivale, borba protiv piraterije, ali borba obrazovanjem, istaknuo je novi ravnatelj HAVC-a.

Na natječaj raspisan krajem ožujka nakon što je prethodni ravnatelj Hrvoje Hribar, zbog nepovoljnog nalaza Državne revizije dao ostavku i razriješen dužnosti, prijavili su se još filmski kritičar i redatelj Arsen Oremović te snimatelj Edib Ahmetašević.

Daniel Rafaelić (Bitola, 1977.) završio je osnovnu i srednju školu u Zagrebu, nakon čega na Filozofskom fakultetu diplomira povijest, a godinama je aktivan na domaćoj filmskoj sceni kao filmolog-arhivist, publicist filmskih djela, autor festivalskih programa, filmski kritičar i teoretičar.