Telefončić - savjetovalište za razvoj djece predškolske dobi

Telefončić je telefonsko savjetovalište za razvoj djece predškolske dobi koje je prije 5 godina pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku danas slavi 5 godina postojanja. Tim povodom organizira dan otvorenih vrata u prostorijama savjetovališta, Ilica 29, Zagreb.

U 5 godina postojanja odgovorili su na više od 20 000 poziva roditelja i ostalih skrbnika iz cijele Hrvatske. Teme koje pokrivaju odnose se na trudnoću, dojenje, dohranu, zdravlje, sigurnost, razvoj djeteta, roditeljsko kompetencije, njegu djeteta i sve ono što zanima roditelje djece najmlađe dobi.

Prate najnovije trendove i istraživanja unutar područja ranog razvoja djece i suvremenog roditeljstva. U radu koriste individualni pristup te vode savjetodavni razgovor u kojem dajemo i potrebne informacije.

Inicijativa za pokretanje Telefončića, nastala je u okviru Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo Prve 3 su najvažnije, kojeg Ured UNICEF-a u Hrvatskoj provodi u suradnji s Vladom RH i drugim partnerima još od 2006. godine. Grad Zagreb je kroz svoju ustanovu za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom u travnju 2014. godine preuzeo upravljanje Telefončićem.