HRT pokrovitelj ovogodišnje medijske regate na Fiumanki

U Rijeci je danas održan prvi radni sastanak organizatora ovogodišnje pete europske medijske regate Fiumanka koja će se održati 9. i 10. lipnja. Ugovor o održavanju toga projekta prethodno su potpisali predstavnici organizatora – Hrvatske radiotelevizije, Grada Rijeke i agencije 2. mjesto LD.

Riječka Fiumanka već tradicionalno organizira medijsku regatu, jednu od najpoznatijih regata u Republici Hrvatskoj. Ove će godine, jedanaestu godinu zaredom, u okviru Fiumanke jedriti i predstavnici medijskih kuća iz Republike Hrvatske i ostatka Europe. Regatu za medije pod nazivom Press Fiumanka pokrenula je agencija 2. mjesto LD 2006. godine, a pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji dotadašnja je hrvatska regata podignuta na sveeuropsku razinu.

Agenciji 2. mjesto LD i Gradu Rijeci, kao tradicionalnomu pokrovitelju Fiumanke, pridružila se Hrvatska radiotelevizija, a službeni je naziv regate Europska medijska regata (eng. European Media Sailing Race – EMSR). I ove će godine biti organizirana kao dvodnevno jedrenje i druženje, a pravo sudjelovanja imaju svi predstavnici medija kojima organizatori upute poziv i prijavnicu.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a umjesto kotizacije mediji se obvezuju promicati regatu i mjesto njezina održavanja. Prijavljenim posadama organizatori osiguravaju besplatne jedrilice za sudjelovanje na regati, koje kao partner medijske regate ustupa tvrtka ACI d.d.