Gorski kotar sve je zanimljiviji stranim ulagačima

Gorski kotar sve je zanimljiviji stranim ulagačima. Na području Brod Moravica kod Orlovih stijena ruski investitor želi izgraditi adrenalinski park i glamping-središte. Riječ je o investiciji vrijednoj nekoliko desetaka milijuna eura. 

Ruski je investitor na području Orlovih stjena, jednog od najljepših vidikovaca u državi,  otkupio pet hektara zemljišta na kojem planira graditi nekoliko drvenih kuća, ugostiteljske objekte, ZIP line, te igralište s adrenalinsko-zabavnim sadržajima.

Što je za taj dio Gorskog kotara i prijeko potrebno. Naime, općina trenutačno nema niti jedan ugostiteljski objekt, a mladih je sve manje. Ovaj bi centar donio 30-tak novih radnih mjesta. Stoga lokalna samouprava čini sve kako bi ovaj projekt što prije zaživio.

Od njegove promocije do pripremanja potrebne infrastrukture - poput priključaka za struju, vodu i širokopojasni internet. No još treba, ističe načelnik, riješiti prostorno-plansku dokumentaciju. Općina je već poslala požurnicu mjerodavnim institucijama, a ne bude li još ovakvih zastoja, s obzirom da je projekt u potpunosti na papiru gotov, radovi bi mogli početi već sljedeće godine.