Hrvatski zastupnici u EP-u i učenici razgovarali o budućnosti EU-a

Učenici srednjih škola iz cijele Hrvatske danas su na skupu #MladiEU2017 ispitivali hrvatske eurozastupnike o pitanjima ključnim za budućnost Europske unije.

Događaj #MladiEU2017, podnaslova Skup mladih ambasadora EP-a, održao se u zagrebačkom Kinu Europa u organizaciji Ureda za informiranje EP-a u Hrvatskoj, po uzoru na okupljanje European Youth Event koje se svake druge godine održava u Strasbourgu.

Skupu su prisustvovali učenici 13 hrvatskih srednjih škola koje su ove godine ponijele titulu Škole ambasadora Europskog parlamenta, čime su dovele europske teme u svoje učionice.  Riječ je o gimnazijama i strukovnim školama iz Karlovca, Zagreba, Krapine, Krka, Metkovića, Osijeka, Splita i Varaždina.
Voditeljica Ureda za informiranje EP-a u Zagrebu Violeta Simeonova Staničić u uvodnom je govoru mladima poručila kako se Europa nalazi pred izazovima, te kako su oni ti koji će nositi njezinu budućnost.

Zastupnici Dubravka Šuica, Marijana Petir, Davor Škrlec i Tonino Picula na tribini su učenicima postavljali pitanja o njihovoj upoznatosti s politikama Europske unije, većinom vezanih za njihov djelokrug rada u odborima i međuskupinama unutar EP-a.

Skup se održava i sutra, kad će na njemu sudjelovati eurozastupnice Ivana Maletić (HDZ/EPP) i Marijana Petir, te će se održati radionica o društvenim mrežama.