Dan filma za mladu publiku Europske filmske akademije

Treću godinu za redom kino Europa i Zagreb Film Festival sudjeluju u Danu filma za mladu publiku Europske filmske akademije, u okviru kojeg će se od 9 do 17 sati održavati projekcije filmova među kojima će dječji žiri odabrati dobitnika Nagrade mlade publike za najbolji film za djecu.

Filmove nominirane za Nagradu odabrao je međunarodni odbor u kojem se našla i Selma Mehadžić, a nominirani su sljedeći filmovi: švicarsko-francuski film 'Moj život kao Tikvica', njemački film 'Tschick' te švicarski film 'The Girl Down Loch Änzi'.

Svaki od 36 gradova, među kojima su Beč, Bruxelles, Berlin, Budimpešta, Firenca, Amsterdam, Bratislava, Barcelona, London i mnogi drugi, oformit će dječji žiri koji će tijekom istog dana pogledati sva 3 nominirana filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasovati za svoje favorite.

Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji film za djecu. Dodjelu koja će se održati u ranim večernjim satima u Erfurtu bit će moguće pratiti putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu.