Ne propustite 52. Floraart – još ljepši i bogatiji

Popularna Međunarodna vrtna izložba Floraart 52. put otvorila je svoja vrata. To je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe.

Floraart okuplja brojne domaće i strane izlagače, a posjeti je više stotina tisuća posjetitelja. Ove godine traje od 8. do 14. svibnja na zagrebačkom Budneku. Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb. Ulaz na sva događanja je besplatan.

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt  i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Pripremljen je i zabavni program za djecu, a smjestio se uz malo dječje igralište. Za djecu je organizirano i upoznavanje domaćih životinja i to u zapadnom dijelu parka. Drugu godinu zaredom domaćin dijelu događanja bit će i kupola na zapadnom dijelu Bundeka. Ondje će se održati Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola te brojne radionice. Dio Floraarta odvija se i u Botaničkom vrtu. Točnije, radi se o stručnim predavanjima koja će se u izložbenom paviljonu održavati od 9. do 12. svibnja.Svečanost cvijeća u tunelu Grič

Osim na prodajnim površinama oko jezera Bundek, Floraart se održava i u tunelu" Grič, gdje vas očekuje 'cvjetarnik'. Na ulazu u tunel iz Art parka očekuje vas instalacija 'Komadić vrtne umjetnosti' rad učenika, budućih dizajnera vrtova. Svaki dan od 9 do 21 sat, prošećite kroz tunel Grič  i doživite svečanost cvijeća - prođite ispod cvjetnog slapa uz projekcije cvijeća, zvukove prirode i svjetlosne efekte.

lavna pozornica na Bundeku mjesto je na kojem se odvijaju glazbeni i drugi zabavni nastupi. Među ostalima, nastupaju Lado, klapa Nostalgija i Zagrebačka filharmonija.

Do svih događanja organiziran je besplatan prijevoz na izvanrednoj autobusnoj liniji Mažuranićev trg - Botanički vrt - Bundek i vlakićem od istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma. Sve bitne informacije o ovogodišnjoj izložbi, na kojoj se cvijeće i sadnice mogu i kupiti, doznajte u razgovoru Zlate Mück Sušec s dopredsjednikom Floraarta Darkom Uidlom.