Zagrebački turistički potencijali očima srednjoškolaca

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 7. godinu za redom organizira projekt 'Kultura turizma'. Kroz projekt se učenicima srednjih škola kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.
'Kultura turizma' projekt je koji je Turistička zajednica započela u akademskoj godini 2010./2011., u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport. Ovim projektom mlade se nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati 'projekte' s turističkom tematikom. Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 8. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Srednja škola - Centar za odgoj i obrazovanje, Škola za primalje, Elektrotehnička škola, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Graditeljska tehnička škola. Više o projketu pogledajte u prilogu: