Zadar u Ritmu kulturizma

Od 10. do 13. svibnja u Zadru se održva projekt Ritam kulturizma. Projekt već osmu godinu zaredom organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu grada Zadra izvan glavne turističke sezone i doprinijeti boljoj prezentaciji prirodnih i kulturnih resursa destinacije, ali isto tako omogućiti studentima da implementiraju stečena znanja i doprinesu turističkom razvoju destinacije. Tema ovogodišnjeg projekta je 'Inovacije i održivost'. Program počinje 10. svibnja u 17 sati ispred zgrade Sveučilišta u Novom kampusu. Iz bogatog i zanimljivog programa izdvajamo postavljanje solarnog stabla, gastrosajam i filmsku radionicu na kojoj će sudjelovati Ashley Colburn – dvostruka dobitnica nagrade Emmy.

Ritam kulturizma svake godine ima svoju humanitarnu notu. Ove godine provode humanitarnu akciju pod nazivom #zračidobrotu, a sva novčana sredstva koja prikupe donirat će za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje za onkološke bolesnike za Opću bolnicu Zadar.