'General' na kninskoj Tvrđavi

Ekipa filma 'General' stigla je u Knin u kojem će se zadržati desetak dana. Danas se snimao sastanak generala Ante Gotovine i ratnih zapovjednika postrojbi koje su sudjelovale u Oluji, održan 6. kolovoza 95. godine. Za istim stolom na istom mjestu, u Vijećnici na Tvrđavi.

Redatelj Antun Vrdoljak našoj je novinarki rekao kako će u Kninu snimati desetak dana jer moraju snimiti sve što se u Kninu događalo u to vrijeme. Naglasio je kako je, nakon serije loših filmova o Domovinskom ratu, došlo vrijeme da se snimi jedan pošteni film o toj tematici. Za svoju filmsku ekipu imao je samo riječi hvale.

Glavni glumac Goran Višnjić je istaknuo kako je cijela ekipa, nakon dva i pol mjeseca napornog snimanja, pomalo umorna. Najavio je da se filmska ekipa nakon Knina seli u Solit gdje će snimati 'kolumbijske' scene. To je malo ležerniji dio filma, ljubavne scene, zezancija, otkrio je filmski genaral.

Igrani film i televizijska serija 'General' priča je o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine koji za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.

Dosad je snimljeno pola predviđenog materijala za film. Snimanje će trajati do 20. srpnja a odvija se na brojnim mjestima kao što su Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, a snimat će se i u Francuskoj.

Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata i koji je također bio na setu. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.

Emitiranje televizijske serije General na HRT-u predviđeno je tijekom 2018.