Noć tanga i fada u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija, u sklopu OFF ciklusa, sutra će u dvorani Lisinski predstaviti publici najpopularnije skladbe iz tango i fado glazbene literature.

Djela renomiranih skladatelja poput Astora Piazzolle, Carlosa Gardela, José Galharda, praćena hrvatskim prijevodima, bit će izvedena u aranžmanu našeg eminentnog skladatelja Dubravka Palanovića. Omiljene komade navedenih skladatelja izvest će sopranistica Elena Moşuc, tenor Gonçalo Salgueiro i naš istaknuti tenor i prvak opere HNK-a u Zagrebu Tomislav Mužek. U opuštajuću atmosferu tanga i fada, svojim solističkim izvedbama uvest će gitaristi Guilherme Banza i Rogério Ferreira, a vizualnom dojmu pridonijet će gostujući plesni par Lucija Lovrić i Boštjan Fajdiga.

Interpretacija fado i tango umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost, na pozornici Lisinski bit će izvedena u novom, svježem i drugačijem ruhu u kombinaciji s neočekivanim glazbenim elementima, najavljuje organizator.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju  savršen spoj melankolične fado melodije i strastvene latino atmosfere praćene vrućim plesnim točkama.