Oproštajni koncert maestra Kranjčevića u HNK-u Zagreb

Nagrađivani dirigent, pijanist i pedagog Vladimir Kranjčević svoju će bogatu dirigentsku karijeru zaključiti koncertom u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu na kojemu će dirigirati svečanom izvedbom skladbe 'Messa da Requiem' Giuseppea Verdija za soliste, dva zbora i orkestar.

Maestro Vladimir Kranjčević odlučio je u 2017. godini zaključiti svoje javno djelovanje te se oprostiti od orkestara i zborova s kojima je desetljećima ostvarivao nadasve uspješne koncertne nastupe.

Osamdesetogodišnji Kranjčević od konca 2016. godine održao je četiri koncerta - sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić u KD Vatroslava Lisinskog, sa Zborom HRT-a u Ciklusu Sfumato u zagrebačkome Muzeju Mimari, te sa Zborom i Orkestrom Slovenske filharmonije u ljubljanskoj Dvorani Marjana Kozine.

Svoju iznimno bogatu dirigentsku karijeru zaključit će koncertom u HNK-u Zagrebu u kojemu je od 1994. do 2002. godine, obnašao funkciju ravnatelja Opere te pripremao izvedbe mnogih premijernih opernih naslova.

Na koncertu nastupaju solisti Rebeka Lokar (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Tomislav Mužek (tenor) i Ivica Čikeš (bas) te orkestar i zbor Opere HNK u Zagrebu i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.