Tjedan dizajna Zagreb mobilizirat će čitav grad

4. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg2017), najveći festival posvećen dizajnu u Hrvatskoj, održava se od 9. do 14. svibnja na više od pedeset partner lokacija diljem Zagreba te na više od pet tisuća kvadratnih metara na središnjoj lokaciji - Laubi i posebno projektiranom #tdzg Dizajn parku. 

Uz niz svjetskih i hrvatskih premijera, izložbi, predavanja, radionica te modnih revija, #tdzg2017 predstavit će i neke nove sfere dizajna, poput #tdzg Food designea, a svakodnevni program nudit će pregršt dinamičnog sadržaja. Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te Turističke zajednice Grada Zagreba, 4. Tjedan dizajna Zagreb ponovno će potaknuti Zagreb da živi dizajn dok će se na središnjoj lokaciji u Kući za ljude i umjetnost, Laubi, tradicionalno održati izložba najboljeg hrvatskog i svjetskog namještaja u sklopu koje će izlagati i članovi udruženja ZzID (Zajednice za Industrijski dizajn pri HGK). Nasuprot Laube niknut će posebno projektiran #tdzg Dizajn park na više od tri tisuće kvadratnih metara, a čije idejno rješenje potpisuje Clinica studio. U sklopu #tdzg Dizajn parka održat će se #tdzg Expo i #tdzg Market, prodajne izložbe. Po prvi puta dodijelit će se #tdzg Nagrada za poticanje hrvatskog dizajna u iznosu od 10.000 kuna jednom od sudionika izložbe #tdzg Expo, kojeg će izabrati međunarodni žiri renomiranih stručnjaka. Na #tdzg Expu i #tdzg Marketu bit će predstavljeno više od dvadeset svjetskih premijera te desetak hrvatskih premijera kako automobila tako i raznih dizajnerskih predmeta - od namještaja do tepiha.

Ove godine Zemlja partner bit će Republika Austrija, čime će se #tdzg2017 priključiti najvećem kulturnom događanju u Hrvatskoj, projektu Godina kulture "Austrija - Hrvatska 2017.", te u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Designaustria organizirati izložbu suvremenog austrijskog dizajna te „Produkteku" na temu „Hrvatsko-austrijsko-hrvatski" susret tijekom koje će šest hrvatskih i austrijskih dizajnera govoriti o osobnom iskustvu rada u ove dvije države. Povrh toga, u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt postavit će se izložba hrvatske tvornice namještaja Bothe & Ehrmann, osnovane 1895. godine, a koja je bila najveća tvornica namještaja Austro-ugarske monarhije te dvorski dobavljač, čime se potvrdila izvrsnost njihove kvalitete.