12. svibnja svečano otvorenje Sportskih igara mladih

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove je godine obišla 14 gradova diljem Hrvatske. Oni su na jedan dan postali središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta iz kojih se poslala poruka podrške sportskog načina života među  djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama. Veliko svečano otvorenje Sportskih igara mladih održat će se 12. svibnja u Prelogu.

Državna završnica Coca-Cola Cupa 2017. održat će se od 14. do 17. lipnja u Umagu. Završnica će uključivati sve pobjedničke ekipe sa županijskih turnira u dvije kategorije: 1999. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi. Najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj okupio je kroz svoj sustav natjecanja više od 30.000 igrača dok će na završnici okupiti gotovo 500 natjecatelja koji će se boriti za titulu prvaka Hrvatske. Finalni turniri u graničaru i atletici održat će se u terminu od 8. do 11. srpnja i uključivat će dvije kategorije: 2006. godište i mlađi i 2008. godište i mlađi. Državna završnica svih ostalih sportova održat će se u kolovozu u Splitu.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH. Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću. Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na državnoj završnici. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži. Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire