Kako se nakon dugotrajnog liječenja vratiti u normalan život?

Idućih tjedan dana HRT provodi humanitarni projekt Uz nas niste sami - kojim podržava akciju Vjeruj u ljubav, udruge Phoenix. Cilj je prikupiti 720.000 kuna za opremanje laboratorija Zavoda za hematologiju i onkologiju Kliničke dječje bolnice Zagreb u Klaićevoj za pomoć u dijagnostici i doziranju terapije za mlade bolesnike. Laboratorij bi jako olakšao i ubrzao liječenje, jer su se uzorci na analizu dosad slali daleko na sjever. Pomognimo djeci s malignim bolestima da ostvare svoje snove, nazovite humanitarni broj telefona 060 9008 (6,25 kn/poziv) i omogućite još uspješnje liječenje malih heroja, pokažimo im da uz nas nisu sami.

Uplate se primaju i na račun udruge Phoenix. Račun je otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d.:

Žiro račun HR12 2340 0091 5105 4201 9
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Kako se nakon dugotrajnog liječenja od malignih bolesti vratiti u normalan život? Donosimo priču o 25-ogodišnjem Mihaelu iz Jastrebarskog koji je spreman aktivno se vratiti u život zajednice, ali već dvije godine ne polazi mu za rukom pronaći posao.

Prije osam godina Mihael Severinac je obolio od leukemije. Uslijedilo je višegodišnje bolničko liječenje, transplantacija i borba za život. Mihael se izborio za život, ali bolest je ostavila posljedice. Oslabio mu je vid i zbog toga ima problema s ravnotežom. Od dugotrajnog ležanja atrofirali su mu mišići pa teže hoda, oštetili su mu se i bubrezi i ima manjak vitamina u tijelu.

Zbog tih tegoba prima osobnu invalidninu koja iznosi 1250 kuna mjesečno. No to ne znači da je Mihael radno nesposoban. Upravo suprotno, on želi i može raditi, kaže. Zbog primanja osobne invalidnine ne može se prijaviti na burzu rada i koristiti poticajne mjere za zapošljavanje mladih.

Mihael je završio srednju Ekonomsku školu i želja mu je baviti se administrativnim poslovima. Već dvije godine je u potrazi za poslom. Mihaelovo vrijeme tek dolazi i netko će ipak prepoznati priliku i zaposliti ovog mladića.