Dani otvorenih vrata HAZU-a

Sa više od 130 različitih događanja diljem Hrvatske i na 8 zagrebačkih lokacija Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti znatiželjnicima svih generacija približava djelatnost i bogatu baštinu prikupljenu u 156 godina postojanja.

Na manifestaciji Dani otvorenih vrata koja se održava šestu godinu zaredom uz niz zanimljivih predavanja moći će se mnogo toga upoznati - od Bašćanske ploče do kamenčića s mjeeca koji je akademija dobila od posade Apola 15.

Dane otvorenih vrata otvorio je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić. Naglasio je kako će za javnost biti otvorena palača HAZU i njezinih tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u Zagrebu, Bjelovaru, Cavtatu, Dubrovniku, Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Splitu, Trstenom, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru. I ove godine organiziramo raznovrsne prezentacije, izložbe, promocije, predavanja, radionice i koncerte, rekao je dodavši kako su priređena 133 događanja, od toga 79 u Zagrebu, a 54 u drugim hrvatskim gradovima.